Tarihçemiz

Okulumuz 04 Ekim 1993 tarihinde Nevşehir ili Avanos ilçesine bağlı Çalış ve Topaklı kasabaları arasında Çalış Topaklı Türkeli Çok Programlı Lisesi adıyla genel lise bölümü olarak 60 öğrenci, 4 öğretmen ve 1 memur kadrosuyla hizmete başlamıştır

06.12.2012 4185

KAPADOKYA ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİNİN  KISA TARİHÇESİ

Çalış Topaklı Türkeli Çok Programlı Lisesi ismi ile 04 Ekim 1993 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz on bin metrekare alan üzerine kurulmuş olup Kayseri-Ankara devlet kara yolu üzerindedir. Nevşehir ve Kayseri illerine 70 km, Kırşehir iline 60 km mesafededir. Okulumuz Nevşehir ili Avanos ilçesine bağlı Çalış ve Topaklı kasabaları arasında kurulmuş olup, adına da Çalış-Topaklı Türkeli Çok Programlı Lisesi olarak almıştır.

1993-1994 öğretim yılında genel lise olarak 60 öğrenci, 4 öğretmen ve bir memur kadrosu ile hizmete açılmıştır. 1995 yılı Haziran ayında okulumuz bünyesinde Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Giyim Bölümü ilave edilmiştir. Yeterli öğrenci olmadığı için Giyim Bölümü kapatılıştır. 2003 yılı Haziran ayında okulumuz bünyesinde Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(Yazılım) ilave edilmiştir. 2008-2009 eğitim öğretim yılı içinde okulumuzun ismi Kapadokya Çok Programlı Lisesi olarak değiştirilmiştir. Bütün bölümler kendi atölye ve laboratuvarlarında teorik ve uygulamalı olarak eğitim - öğretimlerini sürdürmektedirler. Ayrıca okulumuz bünyesinde bir de Kapalı Spor Salonu mevcut olup Beden Eğitimi derslerinin yanı sıra çeşitli aktivitelerde kullanılmaktadır .Okulumuz bünyesinde 100 öğrenci kapasiteli Devlet Parasız Yatılı Pansiyonu bulunmaktadır.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Kapadokya Çok Programlı Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. Okulumuzun bugünkü durumuna gelmesinde hizmeti olanlara teşekkür ederiz